IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Techniek van de Week: deze week de flats!

26-9-2014
 

Techniek voor week 40: de flats

Hockey leer je alleen maar door het veel te doen en veel te oefenen, met 1 of 2 uur training in de week kun je je niet alle technieken goed eigen maken.

Het is daarom belangrijk om veel te oefenen: thuis in de tuin, met een aantal kinderen op een speelveld je in de wijk of je fietst naar het hockeyveld als daar geen trainingen en/of wedstrijden bezig zijn.

Vanaf deze week komt er elke week een techniek van de week op de site, ondersteunt met een filmpje.

Bij de forehand flats is het belangrijk dat je goed laag zit. Op het moment dat je de bal raakt, zijn je handen onder de knie van je linkerbeen. De bal ligt bij je voorste voet. Raak de bal vol op zijn 'achterhoofd', dit kan alleen maar als je zijn 'achterhoofd' kan zien. Met je stick maak je een grote zwaai over het veld. Hierbij is het belangrijk dat het puntje van je krul naar boven blijft wijzen. (je mag dus je stick niet schuin draaien). Als je de bal hebt geraakt, zwaai je door met je stick. Kom pas omhoog als de bal weg is.

Kijk goed naar het filmpje en ga het zo goed mogelijk na doen. Deze week starten we met passen. De flats en evt bhflats staat centraal.

Kijk hier hoe Ellen Hoog het voor doet. https://www.youtube.com/watch?v=otTujXBDJGw