Sneek Dames 1 verslaat nr 2 en kan volgende week kampioen worden!

26-3-2012
Zondag 25 maart stond de kraker MHCL-SMHC op het programma. Met een blik op de ranglijst, is MHCL nog de enige ploeg die SMHC van het kampioenschap kan afhouden. Winnen was het devies voor onze dames!

Het weer was niet in het voordeel van van SMHC. Deze ploeg moet het namelijk van het loopvermogen hebben. Met warme temperaturen is het allemaal een tandje minder en kan de tegenstander in haar spel komen. Zo ook MHCL. MHCL speelde gedegen hockey en had de mandekking goed verzorgd. Daarom kon Sneek niet zo goed in haar spel komen. 10 minuten voor rust werd de ban gebroken en kwam Sneek op een 0-1 voorsprong door een attente Elvira Serlier. Op slag van rust kon Sneek de score uitbreiden, ware het niet dat de strafcorner verkeerd werd aangegeven en deze kans om zeep werd geholpen.

In de rust werden de puntjes op de 'i' gezet. Meer meedoen zonder bal en het tempo van vrije slagen omhoog. Dit bleek te werken. Al snel scoorde Femke Verheijen met een droge knal de 0-2.

Leeuwarden maakte het nog even spannend door uit een strafbal de 1-2 te scoren. Maar 2 minuten later tikte wederom Femke Verheijen de 1-3 binnen. Toen was de wedstrijd gespeeld en liep Sneek uiteindelijk uit tot 1-6.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Meppel kan Sneek op doelsaldo al kampioen worden. Dus kom aanmoedigen!