header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Vrijwilligers

Interesse in vrijwilligerswerk?
Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken, je creativiteit verder te ontplooien en je aan te sluiten bij het team van vrijwilligers binnen onze club? Je bent van harte welkom bij onze enthousiaste groep vrijwilligers. Stuur een mailtje met je interesse en/of competenties naar [email protected] Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.


De club kan tenslotte niet zonder de inzet van haar vrijwilligers! Vooral als je die taken doet waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. SMHC staat immers voor: Samen Maken we de HockeyClub.

 


Vrijwilligers en de privacywet (AVG

 

Bij de inwerkingtreding van de privacywet (AVG) is het inzetten en registreren van vrijwilligers iets formeler geworden. Zo worden de afspraken tussen de vereniging en de vrijwilliger meer expliciet vastgelegd. Er zijn 3 "overeenkomsten", waarvan 2 gelden voor alle vrijwilligers. Dat zijn


de SMHC privacyverklaring en gedragsregels

de SMHC Vrijwilligersovereenkomst 

- wanneer een vrijwilliger voor het uitvoeren van de rol toegang tot het ledensysteem (LISA) moet hebben, is het noodzakelijk ook  de Geheimhoudingsverklaring te accorderen. 


De nieuwe vrijwilliger stemt met deze verklaringen in bij de inschrijving als vrijwilliger. Zie Hoe word je lid of vrijwilliger van SMHC?  via Lidmaatschap - Lid worden? - aanmelden als vrijwilliger) 


Bestaande SMHC vrijwilligers kunnen de verklaring accepteren via deze link.


Vrijwilligerswerk op SMHC

Enkele vrijwilligerstaken waar je aan kunt denken zijn hieronder beschreven. Wil je wat anders, geef het door, er zal vast een leuke plek ergens beschikbaar zijn.


Accommodatiecommissie

De accommodatiecommissie is verantwoordelijk voor al het (klein) onderhoud in en om het clubhuis. Ben jij handig en draag jij graag je steentje bij? Sluit je dan aan bij onze accommodatiecommissie. 


Activiteiten organisatie

Per periode maken we met elkaar een activiteitenkalender, waarbij we per activiteit op zoek gaan naar mensen om het samen mee te organiseren. 


Arbitragecommissie

Het indelen en coördineren van scheidsrechters, scheidsrechtercursus organiseren, begeleiden van beginnende scheidsrechters - nog diverse functies beschikbaar.


 

Barcommissie

Zorgt voor gezelligheid en "orde"  in de kantine. Voorraad beheer, inkoop, etc. 


Fotocommissie

Verzamelen, ordenen en 'taggen'(datum, soort evenement en fotograaf ) van alle foto's van SMHC om een solide foto archief op te bouwen. fotoalbums samenstellen van diverse evenementen, koppelen aan de website. Tijdsbestek: afhankelijk van aantal evenementen en zelf in te delen.


Ledensecretariaat

Het up to date houden van het ledenbestand, met als belangrijkste taken:

- mails beantwoorden

- contact met de Technische Commissie ivm indeling van nieuwe leden in teams

- nieuwe Senioren/ABC leden mailen/informeren over het team & de club

- contact met de penningmeester ivm het op de juiste wijze innen van de contributie

- opzeggingen, adreswijzigingen etc bijhouden in Lisa


Planner teamdiensten

De wedstrijdzaterdag is verdeeld in 4 shifts (diensten) van 3 uren. Elke zaterdag worden er daarom 4 teams ingedeeld om zo’n shift te draaien. Per team moeten er minimaal 3 ouders meedraaien, 1 voor achter de wedstrijdtafel (de gastheer of gastvrouw) en 2 voor achter de bar. Elk team moet ca. 3x per seizoen een teamdienst draaien. De F-teams draaien nog niet mee in deze diensten alle overige teams wel.


De teamdienstplanner maakt 3x per jaar een teamdienstschema (voor start competitie, na de herfstvakantie en na de winterstop) en mailt dit naar de teambegeleiders. Daarnaast worden deze diensten in Lisa geplaatst.


Redactie/Social Media Team

Communicatie verzorgen voor SMHC: persberichten, posters maken, website redactie, jaarboek helpen coördineren, interviews, fotografie, denktank voor acties binnen de speelcategorieën. vormgeving en social media (content en beheer). Tijdsbestek: meerdere uren per week.


Schoolhockey

Het geven van kennismakingslessen op basisscholen in Sneek en omstreken is een leuke manier om kinderen in aanraking te laten komen met hockey. Middels de schoolsportagenda bieden wij deze lessen in de regio aan. Heb jij overdag tijd, een passie voor sport en kinderen en lijkt het je leuk om kennismakingslessen hockey te verzorgen tijdens gymlessen op basisscholen, dan zijn wij op zoek naar jou! Onderwijsbevoegdheid is hiervoor niet noodzakelijk, maar pedagogische en didactische kwaliteiten zijn wel een vereiste. Hockeyervaring is niet nodig.


Sponsorcommissie    

De Sponsorcommissie is verantwoordelijk voor het sponsorbeleid en maakt en bewaakt de afspraken met sponsors en adverteerders namens de vereniging. De intentie van elke sponsorafspraak is om de tegenprestatie van de sponsor ten goede te laten komen aan de vereniging, soms met een specifieke bestemming, zoals kledingsponsor voor een bepaald team. 

Het bestuur bepaalt waar geld aan wordt uitgegeven, de sponsorcommissie gaat over het binnenhalen van sponsorgelden en doet sponsorvoorstellen. 

De sponsorcommissie is voor haar contacten grotendeels afhankelijk van de relaties die de leden van de vereniging daarvoor aanbrengen. Zij onderhoudt contacten met bestaande sponsors, houdt toezicht op een juiste naleving van de afspraken en stemt tijdig af over verlenging van de contracten. Daarnaast ondersteunt zij de penningmeester aangaande facturatie en het incasseren van openstaande posten.


Trainers

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste, gedreven ouders/trainer(s), die het als een uitdaging ziet om het jeugdhockey naar een hoger plan te trekken. Zowel qua plezier als qua prestatie. Voor mensen met passie voor sport en kinderen. Je moet het leuk vinden om voor een groep te staan en ze wat te willen leren. Hockey-ervaring is een pré maar niet strikt noodzakelijk. 


De club biedt ondersteuning (en evt scholing) door professionals en desgewenst een vrijwilligersvergoeding o.b.v. leeftijd, trainerservaring en opleidingsachtergrond.