header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg
Nieuwsafbeelding
Wij zijn met onze Hockey 5’s pilotweek door de KNHB voorgedragen als een van de drie genomineerden voor Meest energieke vereniging van het jaar!
Hieraan is een geldprijs verbonden, waarmee we dolgraag H5S boarding willen gaan realiseren voor onze jeugd. 
Helpen jullie ons mee dit te bereiken?
Stemmen Lees verder
Nieuwsafbeelding
Aanstaande dinsdag 18 juni om 19.30u vindt onze ALV weer plaats. 
Alle (ouders van) leden, leden van verdienste en ereleden zijn hierbij van harte uitgenodigd.
Tot dan!
Bestuur SMHCLees verder
Nieuwsafbeelding
Ben jij uit je wedstrijdkleding gegroeid of stop je misschien met hockey bij SMHC? Lever dan in deze laatste trainingsweek je tenue in bij het inleverpunt in de hal en zorg dat iemand anders er weer gebruik van kan gaan maken.
Hoe gaat het in zijn werk:
1. Zorg dat er op elk te verkopen kledingstuk je naam, telefoonnummer Lees verder
Nieuwsafbeelding
We werken al jaren samen met Volvo Van der Schaaf en recent hebben we deze samenwerking geïntensiveerd. Stefan Huisman van Van der Schaaf Volvo (onderdeel van Autobedrijven Jacob Schaap) en Lisette Breuker en Andreo Bouman namens Hockey Sneek SMHC hebben de afgelopen maanden iets moois bekokstoofd! Een aantal van die zaken heb je waarschLees verder
Nieuwsafbeelding
Dit bericht is voor nieuwe trainers. Dus zit je al in de trainers appgroep '23-'24? Dan ontvang je daarin de enquête voor huidige trainers.
Ben jij volgend seizoen 2e jaars O14 speler of ouder en lijkt het je leuk om training te geven? Omdat je je graag wilt ontwikkelen, het je leuk lijkt om je eigen kind te trainen, om een zakcentje teLees verder
Nieuwsafbeelding
We hebben gemerkt dat er best veel vraag, maar ook wel aanbod is van tweedehands SMHC wedstrijdkleding.
De ruilmarken worden goed bezocht, maar we begrijpen ook dat deze niet voor iedereen te bezoeken zijn. 
Daarom hebben we het volgende bedacht:
Vanaf heden is er in de hal van het clubhuis een wedstrijdkleding-inlevLees verder
Nieuwsafbeelding
Komen jullie zaterdag JO18-1 aanmoedigen tegen de koploper? Ze kunnen alle hulp goed gebruiken! 
Maar er zijn meer wedstrijden deze dag. In de ochtend mag onze Jongste jeugd aan de bak en in de middag verschijnen de 014/016/018 ten tonele. Blijf vooral ook nog even onze meiden MO16-4 aanmoedigen voor de topper tegen Dokkum om 17.45Lees verder
Nieuwsafbeelding
Hoewel het seizoen nog in volle gang is, kijken we met elkaar alweer vooruit naar seizoen ‘24/’25. Een onderdeel daarvan is het inschrijven van teams bij de KNHB vóór 1 juni voor de competitie van volgend jaar. Om dit te kunnen doen, moeten we weten over hoeveel spelers we in de categorieën beschikken.
Het kan zijn dat jij (of je zoonLees verder
Nieuwsafbeelding
Zo trots dat wij deze maand de vrijwilliger van de maand-taart mochten uitreiken aan niemand minder dan Arnold Jager. 
Arnold is al vanaf 2011 tot nu onafgebroken coach van een team van een van zijn 2 zoons en geeft sinds 2014 ook training aan meerdere teams. Hij trad in 2015 toe tot de TC en was daarin tot voor kort bruggenbouwer Lees verder
Nieuwsafbeelding
Vanaf volgende week is het voor scheidsrechters van wedstrijden vanaf de 012 verplicht te fluiten in deze prachtige gloednieuwe scheidsrechtersjasjes. 
Ze zijn voorafgaand aan de wedstrijd af te halen bij de wedstrijdtafel in het clubhuis (en daar na afloop ook weer terug te hangen). 
Met dank aan #BeaumontCommunLees verder
Nieuwsafbeelding
Je hebt er zin in. Het is zaterdagochtend en de hockeywedstrijd is begonnen. En je scoort! De tegenstander is boos. "Wat een kankerslechte goal!” Je schrikt. Schelden met de ziekte van tienduizenden Nederlanders? Serieus?! 
Helaas gebeurt dit veel te vaak en realiseert niet iedereen zich wat dit met de ander kan doen. Denk dus nLees verder
Nieuwsafbeelding
Vanwege de voorbereidingen op de bouw van de Jumbo zal de verkeerssituatie de komende periode in 3 fasen gaan wijzigen. 
Vanwege deze wijzigingen zal onze vereniging binnenkort minder goed bereikbaar zijn en zullen er aanzienlijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor zowel SMHC als de Vliegende bal. Er zal extra gelegenheLees verder
Nieuwsafbeelding
GESLAAGDE HOCKEY 5’S PILOT WEEK  (5  T/M 10 FEB '24)
Ín de week van 5 - 12 feb 2024 lag er op ons waterveld een Hockey 5's boarding en hebben wij ism de KNHB de teams v.a. O14 en ouder in de vorm van een training en toernooi kennis laten maken met deze nieuwe hockeyvorm (zie ook GrootSneek-online).
O.a. GrootSneek Lees verder
Nieuwsafbeelding
De vrijwilliger van de maand november is niemand minder dan Jeroen Hoepman! Jeroen coacht zijn 3 dochters en zoon al van jongs af aan en combineerde dat een aantal jaar met een rol in TC Jongste jeugd. Op dit moment is hij coach van JO14-1 en coacht hij mede Dames 1 Jong. 
Maar wat velen niet weten is dat hij al sinds jaar en dag dLees verder
Nieuwsafbeelding
Tijdens de trainingen is het verplicht om te dragen:
·Sportkleding (hoeft niet het wedstrijdtenue te zijn, liever niet zelfs) en sportschoenen met grip (dringend advies om op hockeyschoenen te komen)
·Scheenbeschermers met daarover heen lange sportkousen
·Mondbeschermer - als je (kind) klaar bent (is) met wisselen, advisLees verder
Nieuwsafbeelding
Heel blij zijn wij dat de heren van vorige maand ‘onze’ Mark hebben verkozen tot vrijwilliger van de maand oktober. Want, zo zeggen zij: "Mark is onze hockeypapa en hij is er altijd”. 
Al jaren staat hij als coach van zijn kinderen langs de lijn en zelf is hij nu ook al een aantal jaar enthousiast hockeyer. 
VaLees verder
Nieuwsafbeelding
Ties, Friso en Roelof zijn verkozen tot vrijwilligers van de maand september! Deze jongens zetten zich al jaren in als trainer en motiveren daarmee ook hun teamgenoten tot het geven van training. Daarnaast zijn zij vaste gezichten als scheidsrechters op zaterdag en altijd te porren voor hulp bij activiteiten of toernooien. Bedankt mannen  <Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ben je nieuw op onze vereniging en/of heb je problemen met inloggen op de Lisa Hockey app? Dan kan het zijn dat je de verkeerde Lisa app hebt gedownload. 
Het gaat om het icoontje in het blauw (zie ook de afbeelding). 
Op onze website kan je  rechts bovenin ook inloggen via Mijn SMHC. Mocht het inlogLees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV heeft de sponsorcommissie de Club van 100 op hockeyclub Sneek geïntroduceerd. 
Leden, oud-leden en als vb buren, ouders, oma's en opa's, die onze hockeyclub een warm hart toedragen, kunnen lid worden van de Club van 100, door €100,- per jaar te doneren aan onze mooie club. 
De Club vanLees verder
Nieuwsafbeelding
SMHC heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan, maar ook spelers van onze club krijgen wel eens een gele en soms zelfs een rode kaart van de scheidsrechter. Dat kan een keer gebeuren, maar uitgangspunt is natuurlijk helemaal geen kaarten. 
Omdat de regels vanuit de KNHB onlangs zijn aangepast voor gele en rodeLees verder
Nieuwsafbeelding
Onder wedstrijdkleding vallen: 
Polo’s thuis (oranje) Polo’s uit (wit) Rokjes Shorts Thuis kousen (wit) Uit kousen (zwart) Deze kleding kan besteld worden in onze webshop: https://www.clubcolors.nl/club/sneek/
Nadat je de bestelling hebt gedaan, ontvang je van ClubColors de volgende 2 mails:
1
BestLees verder
Nieuwsafbeelding
Een lichte stoot of slag tegen het hoofd kan al genoeg zijn om je een hersenschudding te bezorgen. Hoe herken je een hersenschudding en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp met als doel de sportblessure ’tussen de oren’ niet te onderschatten. Lees verder