IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg header.jpg
Nieuwsafbeelding
Ben jij O16 of ouder en heb je zin om de komende zomermaanden op de woensdagavond lekker door te hockeyen? Meld je dan aan voor de Zomeravond-appgroep en blijf op de hoogte van het laatste trainingsnieuws.
AANMELDEN ZOMERAVONDAPPGROEP Lees verder
Nieuwsafbeelding
De vakantie staat voor de deur, maar wij kijken alweer vooruit naar de start van volgend seizoen. Op zaterdag 31 augustus hebben wij daarom weer de good-old klusdag! 
Heb jij groene vingers en wil je ons onkruid wel te lijf of ben jij in je sas met een emmer en een sopje? Kom ons dan deze ochtend even helpen om het terrein en cluLees verder
Nieuwsafbeelding
Omdat het voor velen prettig is om een idee te hebben van de trainingstijden van komend seizoen, vinden jullie hieronder het voorlopige trainingsschema tot de winterstop. Dit schema zal binnenkort ook te vinden zijn in de hockeyapp).
(Als je dit bericht via de hockeyapp op je telefoon bekijkt moet je je telefoon even horizontaal draaienLees verder
Nieuwsafbeelding
Rabobank viert haar 125-jarig bestaan met een speciale actie genaamd de Rabo Sportactie. Deze actie is bedoeld om jonge sporters te ondersteunen door hen een eenmalige bijdrage van €125,- te geven voor hun sportlidmaatschap. Dit bedrag wordt verstrekt in de vorm van het Rabo SportCadeau. Rabobank wil met deze actie jonge sporters stimuleren Lees verder
Nieuwsafbeelding
Als afsluiter dit seizoen is niemand minder dan Tryntsje de Jager afgelopen vrijwilligersborrel uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand! 
Vanaf het moment dat Tryntsje haar 3 dochters in 2021 inschreef bij SMHC is zij al actief bij onze vereniging. Zij trad vrijwel direct toe tot de TC Jongste jeugd als lijncoördinator en is alLees verder
Beste spelers,
In de bijlage vinden jullie de (concept) speeldagenkalenders seizoen 2024/2025 van Noord Nederland voor de junioren. De speeldagen (ook van de senioren) zijn tevens te vinden op de website van de KNHB.
Zoals jullie kunnen zien begint onze jeugd op zaterdag 14 september met de competitie. 
Lees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV is Marijn Smit tot Erelid benoemd vanwege zijn jarenlange werkzaamheden als vrijwilliger in vele verschillende functies en commissies, waarbij hij een grote meerwaarde is geweest voor onze vereniging. Wij zullen hem dan ook zeer gaan missen als hij deze zomer naar Brabant gaat verhuizen. 
En het was dubbel feestLees verder
Nieuwsafbeelding
Tijdens de vrijwilligersborrel hebben wij onze kampioenen in het zonnetje gezet. 
MO12-1, MO12-2, MO12-3, MO18-1 en 7’s Heren van harte gefeliciteerd!Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ben jij uit je wedstrijdkleding gegroeid of stop je misschien met hockey bij SMHC? Lever dan je tenue in bij het inleverpunt in de hal of op Zeskanter 15 en zorg dat iemand anders er weer gebruik van kan gaan maken.
Hoe gaat het in zijn werk:
1. Zorg dat er op elk te verkopen kledingstuk je naam, telefoonnummer en verkooppLees verder
Nieuwsafbeelding
We hebben gemerkt dat er best veel vraag, maar ook wel aanbod is van tweedehands SMHC wedstrijdkleding.
De ruilmarken worden goed bezocht, maar we begrijpen ook dat deze niet voor iedereen te bezoeken zijn. 
Daarom hebben we het volgende bedacht:
Vanaf heden is er in de hal van het clubhuis een wedstrijdkleding-inlevLees verder
Nieuwsafbeelding
Zo trots dat wij deze maand de vrijwilliger van de maand-taart mochten uitreiken aan niemand minder dan Arnold Jager. 
Arnold is al vanaf 2011 tot nu onafgebroken coach van een team van een van zijn 2 zoons en geeft sinds 2014 ook training aan meerdere teams. Hij trad in 2015 toe tot de TC en was daarin tot voor kort bruggenbouwer Lees verder
Nieuwsafbeelding
Vanwege de voorbereidingen op de bouw van de Jumbo zal de verkeerssituatie de komende periode in 3 fasen gaan wijzigen. 
Vanwege deze wijzigingen zal onze vereniging binnenkort minder goed bereikbaar zijn en zullen er aanzienlijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor zowel SMHC als de Vliegende bal. Er zal extra gelegenheLees verder
Nieuwsafbeelding
GESLAAGDE HOCKEY 5’S PILOT WEEK  (5  T/M 10 FEB '24)
Ín de week van 5 - 12 feb 2024 lag er op ons waterveld een Hockey 5's boarding en hebben wij ism de KNHB de teams v.a. O14 en ouder in de vorm van een training en toernooi kennis laten maken met deze nieuwe hockeyvorm (zie ook GrootSneek-online).
O.a. GrootSneek Lees verder
Nieuwsafbeelding
De vrijwilliger van de maand november is niemand minder dan Jeroen Hoepman! Jeroen coacht zijn 3 dochters en zoon al van jongs af aan en combineerde dat een aantal jaar met een rol in TC Jongste jeugd. Op dit moment is hij coach van JO14-1 en coacht hij mede Dames 1 Jong. 
Maar wat velen niet weten is dat hij al sinds jaar en dag dLees verder
Nieuwsafbeelding
Tijdens de trainingen is het verplicht om te dragen:
·Sportkleding (hoeft niet het wedstrijdtenue te zijn, liever niet zelfs) en sportschoenen met grip (dringend advies om op hockeyschoenen te komen)
·Scheenbeschermers met daarover heen lange sportkousen
·Mondbeschermer - als je (kind) klaar bent (is) met wisselen, advisLees verder
Nieuwsafbeelding
Heel blij zijn wij dat de heren van vorige maand ‘onze’ Mark hebben verkozen tot vrijwilliger van de maand oktober. Want, zo zeggen zij: "Mark is onze hockeypapa en hij is er altijd”. 
Al jaren staat hij als coach van zijn kinderen langs de lijn en zelf is hij nu ook al een aantal jaar enthousiast hockeyer. 
VaLees verder
Nieuwsafbeelding
Onder wedstrijdkleding vallen: 
Polo’s thuis (oranje) Polo’s uit (wit) Rokjes Shorts Thuis kousen (wit) Uit kousen (zwart) Deze kleding kan besteld worden in onze webshop: https://www.clubcolors.nl/club/sneek/
Nadat je de bestelling hebt gedaan, ontvang je van ClubColors de volgende 2 mails:
1
BestLees verder
Nieuwsafbeelding
Een lichte stoot of slag tegen het hoofd kan al genoeg zijn om je een hersenschudding te bezorgen. Hoe herken je een hersenschudding en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp met als doel de sportblessure ’tussen de oren’ niet te onderschatten. Lees verder