header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg
Nieuwsafbeelding
Wil je weten of hockey iets voor jou is? Meld je dan aan als lid via onze website en train tot het einde van het seizoen kosteloos mee. 
Na je inschrijving ben je eerst proeflid en wordt er contact met je opgenomen door je lijncoördinator. Tijdens dit gesprek wordt er besproken op welke dagen en tijden en bij welk tLees verder
Nieuwsafbeelding
Op woensdag 24 april mogen alle spelers uit de O7/O8/O9/O10 een vriendje of vriendinnetje meenemen naar hun training om ze te laten ervaren hoe leuk hockey kan zijn. 
16.15 uur O7/O8/O10 17.15 uur O9
Graag scheenbeschermers en sportschoenen aan. Een bitje en (een beperkt aantal) sticks zijn beschikbaar. 
Lees verder
Nieuwsafbeelding
We hebben gemerkt dat er best veel vraag, maar ook wel aanbod is van tweedehands SMHC wedstrijdkleding.
De ruilmarken worden goed bezocht, maar we begrijpen ook dat deze niet voor iedereen te bezoeken zijn. 
Daarom hebben we het volgende bedacht:
Vanaf heden is er in de hal van het clubhuis een wedstrijdkleding-inlevLees verder
Nieuwsafbeelding
Komen jullie zaterdag JO18-1 aanmoedigen tegen de koploper? Ze kunnen alle hulp goed gebruiken! 
Maar er zijn meer wedstrijden deze dag. In de ochtend mag onze Jongste jeugd aan de bak en in de middag verschijnen de 014/016/018 ten tonele. Blijf vooral ook nog even onze meiden MO16-4 aanmoedigen voor de topper tegen Dokkum om 17.45Lees verder
Nieuwsafbeelding
Hoewel het seizoen nog in volle gang is, kijken we met elkaar alweer vooruit naar seizoen ‘24/’25. Een onderdeel daarvan is het inschrijven van teams bij de KNHB vóór 1 juni voor de competitie van volgend jaar. Om dit te kunnen doen, moeten we weten over hoeveel spelers we in de categorieën beschikken.
Het kan zijn dat jij (of je zoonLees verder
Nieuwsafbeelding
Zo trots dat wij deze maand de vrijwilliger van de maand-taart mochten uitreiken aan niemand minder dan Arnold Jager. 
Arnold is al vanaf 2011 tot nu onafgebroken coach van een team van een van zijn 2 zoons en geeft sinds 2014 ook training aan meerdere teams. Hij trad in 2015 toe tot de TC en was daarin tot voor kort bruggenbouwer Lees verder
Nieuwsafbeelding
Op de volgende dagen is er geen training (tenzij anders overeengekomen met je trainer): Goede Vrijdag: 29 maart Paasmaandag: 1 april Meivakantie: 27 april t/m 12 mei* Pinkstermaandag: 20 mei *in overleg met je trainer evt vrijdag 26 april ook vrijLees verder
Nieuwsafbeelding
Vanaf volgende week is het voor scheidsrechters van wedstrijden vanaf de 012 verplicht te fluiten in deze prachtige gloednieuwe scheidsrechtersjasjes. 
Ze zijn voorafgaand aan de wedstrijd af te halen bij de wedstrijdtafel in het clubhuis (en daar na afloop ook weer terug te hangen). 
Met dank aan #BeaumontCommunLees verder
Nieuwsafbeelding
Je hebt er zin in. Het is zaterdagochtend en de hockeywedstrijd is begonnen. En je scoort! De tegenstander is boos. "Wat een kankerslechte goal!” Je schrikt. Schelden met de ziekte van tienduizenden Nederlanders? Serieus?! 
Helaas gebeurt dit veel te vaak en realiseert niet iedereen zich wat dit met de ander kan doen. Denk dus nLees verder
Nieuwsafbeelding
Vanwege de voorbereidingen op de bouw van de Jumbo zal de verkeerssituatie de komende periode in 3 fasen gaan wijzigen. 
Vanwege deze wijzigingen zal onze vereniging binnenkort minder goed bereikbaar zijn en zullen er aanzienlijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor zowel SMHC als de Vliegende bal. Er zal extra gelegenheLees verder
Nieuwsafbeelding
Info voor teams die bij GHBS in de poule zitten Vanaf komende vrijdag, 1 maart, tot in september, is grote hinder te verwachten door de werkzaamheden aan de Ring Zuid bij Groningen (A7, N7 en A28). GHBS zal hierdoor langdurig slechter bereikbaar zijn. Speelt een team van jullie vereniging bij GHBS, benadruk dan alsjeblieft binnen het bLees verder
Nieuwsafbeelding
Beste ouders,
Omdat er een nieuw jong team aan de competitie toegevoegd gaat worden, zijn we op zoek naar wedstrijd kleding in de kleine maten (128 en 140 j/m) voor een mini ruilmarkt. 
Heb je nog wat liggen (groter mag ook)? Stuur dan graag een foto, met maat en prijs (max € 10,- per kledingstuk) naar Tryntsje oLees verder
Nieuwsafbeelding
GESLAAGDE HOCKEY 5’S PILOT WEEK  (5  T/M 10 FEB '24)
Ín de week van 5 - 12 feb 2024 lag er op ons waterveld een Hockey 5's boarding en hebben wij ism de KNHB de teams v.a. O14 en ouder in de vorm van een training en toernooi kennis laten maken met deze nieuwe hockeyvorm (zie ook GrootSneek-online).
O.a. GrootSneek Lees verder
Nieuwsafbeelding
De vrijwilliger van de maand november is niemand minder dan Jeroen Hoepman! Jeroen coacht zijn 3 dochters en zoon al van jongs af aan en combineerde dat een aantal jaar met een rol in TC Jongste jeugd. Op dit moment is hij coach van JO14-1 en coacht hij mede Dames 1 Jong. 
Maar wat velen niet weten is dat hij al sinds jaar en dag dLees verder
Nieuwsafbeelding
Tijdens de trainingen is het verplicht om te dragen:
·Sportkleding (hoeft niet het wedstrijdtenue te zijn, liever niet zelfs) en sportschoenen met grip (dringend advies om op hockeyschoenen te komen)
·Scheenbeschermers met daarover heen lange sportkousen
·Mondbeschermer - als je (kind) klaar bent (is) met wisselen, advisLees verder
Nieuwsafbeelding
Heel blij zijn wij dat de heren van vorige maand ‘onze’ Mark hebben verkozen tot vrijwilliger van de maand oktober. Want, zo zeggen zij: "Mark is onze hockeypapa en hij is er altijd”. 
Al jaren staat hij als coach van zijn kinderen langs de lijn en zelf is hij nu ook al een aantal jaar enthousiast hockeyer. 
VaLees verder
Nieuwsafbeelding
Ties, Friso en Roelof zijn verkozen tot vrijwilligers van de maand september! Deze jongens zetten zich al jaren in als trainer en motiveren daarmee ook hun teamgenoten tot het geven van training. Daarnaast zijn zij vaste gezichten als scheidsrechters op zaterdag en altijd te porren voor hulp bij activiteiten of toernooien. Bedankt mannen  <Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ben je nieuw op onze vereniging en/of heb je problemen met inloggen op de Lisa Hockey app? Dan kan het zijn dat je de verkeerde Lisa app hebt gedownload. 
Het gaat om het icoontje in het blauw (zie ook de afbeelding). 
Op onze website kan je  rechts bovenin ook inloggen via Mijn SMHC. Mocht het inlogLees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV heeft de sponsorcommissie de Club van 100 op hockeyclub Sneek geïntroduceerd. 
Leden, oud-leden en als vb buren, ouders, oma's en opa's, die onze hockeyclub een warm hart toedragen, kunnen lid worden van de Club van 100, door €100,- per jaar te doneren aan onze mooie club. 
De Club vanLees verder
Nieuwsafbeelding
SMHC heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan, maar ook spelers van onze club krijgen wel eens een gele en soms zelfs een rode kaart van de scheidsrechter. Dat kan een keer gebeuren, maar uitgangspunt is natuurlijk helemaal geen kaarten. 
Omdat de regels vanuit de KNHB onlangs zijn aangepast voor gele en rodeLees verder
Nieuwsafbeelding
Onder wedstrijdkleding vallen: 
Polo’s thuis (oranje) Polo’s uit (wit) Rokjes Shorts Thuis kousen (wit) Uit kousen (zwart) Deze kleding kan besteld worden in onze webshop: https://www.clubcolors.nl/club/sneek/
Nadat je de bestelling hebt gedaan, ontvang je van ClubColors de volgende 2 mails:
1
BestLees verder
Nieuwsafbeelding
Een lichte stoot of slag tegen het hoofd kan al genoeg zijn om je een hersenschudding te bezorgen. Hoe herken je een hersenschudding en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp met als doel de sportblessure ’tussen de oren’ niet te onderschatten. Lees verder