IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Meer over hockey voor junioren

Lijkt hockey jou een leuke sport en wil je het wel eens ervaren?


Kom dan een keer naar een training kijken. Op deze manier krijg je een beeld van hoe het er op een training aan toe gaat. Ook kun je altijd op zaterdag eens naar een wedstrijd komen kijken.

 

Bij het indelen van de jeugdteams hanteer de KNHB de volgende leeftijdscategorieën als de betrokken speler op 1 oktober van het lopende seizoen:


O18 jeugd :  wel minimaal 16 maar nog geen 18 jaar is

O16 jeugd :  wel minimaal 14 maar nog geen 16 jaar is

O14 jeugd :  wel minimaal 12 maar nog geen 14 jaar is

O12 jeugd :  wel minimaal 10 maar nog geen 12 jaar is 


Weet je bijna zeker dat je op hockey wilt, dan kun je je inschrijven via deze site, onder het kopje Lidmaatschap – Lid Worden? Een lidmaatschap bij SMHC kent een proefperiode van 4 trainingen. Dat wil zeggen dat na 4 trainingen nog van het lidmaatschap afgezien kan worden zonder contributie verplichtingen.


Het is van belang dat je je inschrijft voordat je een keer meetraint. Op deze manier hebben wij en onze trainers een overzicht wie er op het veld staan of daar verwacht kunnen worden. Ook houden we op deze manier de groepsgrootte van de teams in de gaten, daar gelden maximale aantallen voor. Verder ben je meteen verzekerd tegen sportletsel op het veld, mocht er iets tijdens de training gebeuren. 


Het hockeyseizoen loopt van september tot en met juni. Wanneer men gedurende het lopende seizoen lid wordt, kan het voorkomen dat er in teams in de betreffende leeftijdscategorie geen plaats meer is om competitie te spelen. Je doet dan alleen met de trainingen mee en zal bij ingang van het nieuwe seizoen als competitielid ingedeeld worden.


Alle juniorenteams spelen op zaterdag in competitieverband hun wedstrijden en krijgen 2x training per week. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zijn het ene weekend bij SMHC (Thuis) en het andere weekend bij een andere club in de regio (Uit). 

Vanaf de O16-leeftijd ben je verplicht om het clubscheidsrechtersdiploma te halen en zal je op zaterdag ook wedstrijden moeten fluiten. Dit diploma word je met behulp van een e-learning programma van de KNHB aangeboden door de club.