IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Vrijwilligers voor SMHC

25-3-2015
Nieuwsafbeelding

Een hockeyclub van bijna 600 leden vraagt een hoop (vrijwilligers) werk. 

We zouden niet kunnen hockeyen als de ouders er niet zijn die naar uitwedstrijden rijden, coachen, fluiten etc. Dat zijn belangrijke basisactiviteiten. Daarnaast zijn er de commissies om het allemaal mogelijk en leuk te maken. De technische commissie voor de organisatie van teams en trainers en de ontwikkeling van het hockey, de arbitragecommissie voor het plannen en opleiden van de scheidsrechters, de jeugdcommissie voor de organisatie van sfeer op de club, een toernooi, Sinterklaas en bingo of film, etc, de kantinecommissie voor de bemanning en bevoorrading van de kantine, de sponsorcommissie voor het aantrekken van sponsorgelden, de redactie voor het onderhouden van nieuws en website, het bestuur voor de overall organisatie, etc. etc.

Veel werk wat veel vrijwilligers vraagt. Met voldoende mensen en een goede taakverdeling kost het per vrijwilliger slechts enkele uren per week.

En daar knelt het behoorlijk, er zijn wel veel mensen die iets voor de club doen, maar in totaal zijn er te weinig om de club goed te laten draaien. Het werk wordt gedaan door te weinig mensen en we laten zaken noodgedwongen liggen.


Daarom zullen we de komende weken zoveel mogelijk mensen persoonlijk benaderen met de vraag wat je voor de club zou willen en kunnen doen. Dat levert hopelijk veel respons en nieuwe vrijwilligers.

Op donderdag 30 april is er dan een speciale vrijwilligersavond, waarvoor alle huidige en de mogelijk nieuwe vrijwilligers worden uitgenodigd. Er is een buffet en Lutger Brenninkmeijer van de KNHB houdt een enthousiasmerende presentatie.

Dan weet iedereen hoe belangrijk, leuk en leerzaam vrijwilligerswerk voor SMHC is.

Want de club dat-zijn-we-allemaal !

Reageren kan naar [email protected]Gerelateerd nieuws

17-7
0