header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Scheidsrechterscursussen van start

29-2-2008
Nieuwsafbeelding
Op 11 maart ’08 zal de eerste cursus in een reeks van drie weer van start gaan. Doel van deze reeks is om onze spelers van 16 jaar en ouder in het bezit van een scheidsrechterskaart te laten komen.
 Iedere hockeyer van 16 jaar en ouder zal namelijk in het bezit moeten komen van een scheidsrechterskaart. Dit is een voorwaarde van de KNHB om competitie te mogen spelen. Doel van deze maatregel is om de kennis van de spelregels zo breed mogelijk uit te dragen. Tevens kan een wedstrijd alleen gespeeld worden met twee fluitisten. Iedereen is daar dus afhankelijk van.  En als iedereen een kaart heeft, hoeft iedereen maar een enkele keer te fluiten. Vele handen maken tenslotte licht werk.

Op 11 maart ’08 zal dus de eerste cursus in een reeks van drie weer van start gaan. Deze eerste (spoed)cursus is bedoeld voor eenieder die de afgelopen jaren nog niet geslaagd is, dan wel niet in de gelegenheid is geweest. Op dinsdag 11 maart staat een herhalingsles en een proefexamen op het programma. Op 13 maart volgt het examen.

Op woensdag 19 maart begint de cursus voor de oudere jeugd (jong H1, JA, JB en MB1). Op 19 en 26 maart en 2 april wordt les gegeven; op 9 april een herhalingsles en een proefexamen. Op donderdag 10 april volgt het examen.

Op 13 mei start vervolgens de cursus voor jong MB (MB2 en MB3), met dinsdag 13, maandag 19 en donderdag 22 les, op maandag 26 mei herhaling en proefexamen. Op donderdag 29 mei zal dan het examen worden afgenomen.

Diegenen die de cursussen moeten volgen, zullen individueel geïnformeerd worden per email. Tevens zullen de coaches van de diverse elftallen aangeschreven worden.

Verzuim niet. Het gaat er tenslotte om dat ieder volgens de regels hockeyt, dat iedereen een wedstrijd kan spelen met twee scheidsrechters. En “last but not least” dat een ieder überhaupt mag spelen.

Met vriendelijke groet,

Uw scheidsrecterscommissie



Gerelateerd nieuws