header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Weblog – Jeroen Borggreve, bestuurslid

14-3-2009

“Is onze vereniging moreel failliet?”. Die vraag stelde Eldert Michels mij vorige week nadat hij zijn taken binnen SMHC had neergelegd. Dit omdat hij al zijn taken niet meer kan (en wil) combineren met werk en gezin zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Maar ook omdat hij moe is van ‘tegen de stroom inzwemmen’. En omdat hij genoeg heeft van alle kritiek en commentaar die hij krijgt als dank voor zijn inzet.

 
Is onze vereniging ‘moreel failliet’? Scheidsrechters en bardiensten die niet komen opdagen, niet opruimen van afwas en rotzooi, vrijwilligers die worden uitgescholden (!) als iets niet naar wens is, roken in de kantine en op het veld en veel te weinig vrijwilligers die de lasten dragen. Als je het zo bekijkt zou het antwoord ‘ja’ zijn. Maar is er sprake van moreel faillissement of is de ernst van de situatie m.b.t. onze vereniging bij te weinig leden en ouders bekend? Ik denk het laatste. En dat mogen wij als bestuur ons ook aanrekenen. Maar hoe keren we met z’n allen het tij? Als bestuurslid heb ik hier mijn gedachten over. Ik ben echter benieuwd naar jouw reactie. Is onze club moreel failliet? En zo ja, hoe willen willen wij dan verder met onze vereniging?


Reacties

Annemarie Jansen
Absoluut, de club is moreel al geruime tijd in staat van ontbinding. Naar mijn mening hebben nbestuur en TC daar een steen aan bijgedragen. De rest ligt bij mentaliteit van de Nederlanders anno 2009
Jasper Roos
wij als simpele actieve ouders snappen er natuurlijk allemaal niets van laten we vooral enthousiast blijven in en met het hockey! en dat ook uitdragen!
Julia Zuiderveld
Is dit verstandig om dit alles via een open site te bespreken en kenbaar te maken? Vind het niet juist zeker ook ten opzichte van sponsoren. Deze discussie start je naar mijn mening niet op de site.

Reageer op het nieuws



Gerelateerd nieuws