Eerste wedstijddag voor senioren groot succes

10-9-2007

Sneek houdt punt over aan ouverture in derde klasse

De hockeyers van Sneek begonnen afgelopen zondag aan een nieuw seizoen. Vorig jaar promoveerden zij na jaren uit de vierde klasse en spelen zodoende dit seizoen in de derde klasse. Een zware opgave, omdat de teamsamenstelling van Sneek nagenoeg gelijk bleef en de poule dit jaar erg sterk lijkt, omdat een tweetal sterke tegenstanders (Drachten en Zwolle) uit de tweede klasse degradeerden.

Zondag begon Sneek tegen HVA uit Assen, een vanuit de afgelopen seizoenen vaste waarde in de derde klasse. Het begin was verrassend genoeg voor Sneek. In de tweede minuut kreeg de jarige Mike van Geel al een goede kans, op aangeven van spits Daniel Pais. Hij schoot echter knalhard op de leggards van de Assense keeper. Ook een schot van Iwan Stoel werd net niet goed genoeg verleng door Xander Winsser, waardoor de bal net over ging.

In de tiende minuut kreeg Sneek een lesje effectiviteit. Ondanks het veldoverwicht van Sneek counterde HVA zich na een paar mindere acties van Sneek op het middenveld razendsnel naar de 0-1. Een minuutje later forceert Daniel Pais een strafcorner welke door Mike van Geel perfect in de linkerhoek op de plank werd geschoten. Zo stond het al snel weer 1-1. Een tweetal volgende corners brachten Sneek helaas niet nog een doelpunt. Net voor rust kreeg HVA echter ook een strafcorner en deze werd wel benut. Middels een harde sleeppush werd Sneeker keeper Reinder Broekstr gepasseerd waarmee Sneek met een kleine achterstand de rust inging.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was HVA duidelijk de bovenliggende partij. Het veldoverwicht leidde tot een flink aantal kansen waarvan de meeste gekeerd werden, of simpelweg net gemist door HVA. In de tiende minuut leed een foutje op het middenveld uiteindelijk toch tot een 1-3 achterstand. Vijf minuten later sloeg de getergde Mike van Geel vanaf kop cirkel op aangeven van Daniel Pais de aansluitingstreffer voor Sneek echter alweer in de touwen. Daarna hing de 2-4 eerder in de lucht dan de gelijkmaker, maar Sneek wist de schade beperkt te houden en hield het doel leeg. Ook een bal op de paal tergde HVA dusdanig dat er meer fouten werden gemaakt en Sneek meer lucht en ook kansjes kreeg.

Twee minuten voor tijd kreeg Sneek nog een strafcorner, en weer werd deze benut door Mike van Geel die daarmee de gelijkmaker en zijn derde van de dag maakte.

Sneek haalde hiermee een prima resultaat, zeker gezien het verloop van de tweede helft.

De Sneker dames spelen net als vorig seizoen in de vierde klasse. Zij kenden een pittige voorbereiding en verzilverden deze zondag op uitstekende wijze. De dames wonnen met 5-0 thuis tegen Hattem. Het heren 2 team van Sneek opende tevens thuis tegen GHBS 8 uit Groningen. De heren stonden na twee minuten al met 0-2 achter en keken na twintig minuten zelfs al tegen een 1-4 achterstand aan. Daarna begon de Sneker machine veel beter te draaien en aan het einde van de tweede wedstrijd stond er een heel knappe 6-4 op het scorebord.