header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Update 2e veld en accommodatie

29-3-2010

Helaas zijn er nog geen echte activiteiten m.b.t. de echte aanleg van het 2e veld te bespeuren.

Maar dat betekent zeker niet dat er niets gebeurt!

Daarom deze update.

 

Er is inmiddels een compleet plan geschreven, waarin de eisen en wensen m.b.t. het semi-waterveld zijn gedefinieerd. Dat plan is aan de gemeente overhandigd.

Daarnaast is er veel overleg met o.a. KNHB, leveranciers, andere verenigingen en gemeente.

 

Na de toezegging van de gemeenteraad en het daarna maken van het plan van eisen moet er eerst bepaald worden of het terrein voorbelast moet worden.

Daarvoor dient er eerst gesondeerd te worden. Het sonderen kan echter niet of niet goed tijdens een vorstperiode. Door de langdurige winter hebben we daardoor enkele maanden vertraging opgelopen.

Pas na het sonderen kan er besloten worden of er voorbelast moet worden. Uiteraard ligt die beslissing als financier en eigenaar van het 2e veld geheel bij de gemeente.

Als duidelijk is óf en zo ja hoe lang er voorbelast moet worden zal er ook nauwkeuriger aangegeven kunnen worden wanneer met de feitelijke aanleg van het veld begonnen kan worden.

 

Daarnaast  is er door de gemeenteraad aan De Vliegende Bal (DVB) ook een bijdrage toegezegd in de aanleg van nieuwe kleed- en doucheruimtes. Aangezien we als SMHC deze ruimtes delen met DVB en de gemeente er vanuit gaat dat die situatie ook in de toekomst zal blijven bestaan zijn we ook in overleg met DVB en gemeente over deze kwestie.

Want als er nieuwe kleed- en doucheruimtes worden gebouwd op de huidige locatie betekent dat ook dat we als SMHC moeten nadenken over een nieuw clubhuis.

Inmiddels zijn de eerste gesprekken met DVB hierover gevoerd en is tot oprichting van een stuurgroep en een projectcommissie overgegaan. Namens SMHC is hierbij zowel enkele bestuursleden als de 2e-veldcommissie betrokken. In de stuurgroep hebben namens SMHC Arno van den Bosch en Jeroen Volkers zitting.

De gemeente Sneek heeft als beleid dat clubhuizen en kantines geheel voor rekening van de clubs zelf komen. Over de financiële consequenties hiervan kunnen we op dit moment nog niet veel zeggen, maar dit is nu wel het moment om iets fraais voor nu en de toekomst voor SMHC te realiseren.

 

U mag er vanuit gaan dat we alles in het werk zullen stellen om het optimale resultaat voor SMHC te behalen.

 

Zodra we nieuws hebben hoort u zeker opnieuw van ons.

Vanzelfsprekend zal er een ALV bijeen geroepen worden zodra de plannen concretere vormen aannemen.

 

Namens het bestuur

Ton Plomp

 



Gerelateerd nieuws