header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

ZAALHOCKEY 2009-2010

2-4-2010

De winter is voorbij en de 2e helft van de veldcompetitie 2009-2010 is alweer in volle gang.

Voor velen duurde deze winterstop erg lang. Echter, voor zo’n slordige 100 jeugdleden van SMHC (en als we meer zaaluren hadden gehad was dit aantal nog groter geweest) lag dat toch een tikje anders. Deze 100 jeugdleden hebben deze winter nl. gezaalhockeyed.

Elke zaterdag tussen Sinterklaas en de voorjaarsvakantie (behalve in de kerstvakantie) was er de gelegenheid om een uurtje te zaalhockeyen met een groepje van eigen leeftijd.

Dat was weliswaar niet in competitieverband, maar daarom niet minder leuk.

Na een korte (edoch intensieve) training werd elke keer afgesloten met een stevig onderling partijtje. Een heerlijke onderbreking van de “winterslaap’. Dat dit experiment in een behoefte voorzag, was behalve aan het aantal aanmeldingen ook te zien aan de opkomst. Deze was gedurende de gehele periode voorbeeldig. ”Volgend jaar maar weer doen” zou je zeggen.

 

Toch dringt zich onherroepelijk de vraag op: ”Moet SMHC in het komend seizoen niet (of juist wel) gaan, voor zaalhockey in competitieverband?”

Diegenen die op deze suggestie ogenblikkelijk: ”ja, natuurlijk” zeggen of denken, zullen vast bereid zijn om ook na te denken over de vele vragen, die tegelijkertijd opdoemen bij, hoe vorm te geven aan zo’n (geweldig) idee. Onderwerpen als: hoofdcoördinatie, kosten, coaching, teamsamenstelling, rijden, trainerscapaciteit, zaaltrainingscapaciteit, zaalwedstrijdcapaciteit, wedstrijdcoördinatie en arbitrage, borrelen zo maar bij mij op. Ik zal vast nog wel een paar zaken vergeten zijn. Als je bij een aantal van deze onderwerpen (of misschien wel bij allemaal) denkt: ”ik weet hoe dat er uit moet zien”, sta op en meld je bij het bestuur of bij de TC.

Het zou een geweldige uitdaging zijn om het Sneeker oranje weer te laten zien in de noordelijke sporthallen

Het geheel dient gelezen te worden als een uitnodiging, om deel te nemen aan het opzetten van de zaalhockeycompetitie.

 

 

PS

  1. We hebben even tijd, want de hele zaak hoeft “pas” in september 2010 van A tot Z rond te zijn.
  2. Bekijk het filmpje, dat Wouter Hulshof heeft moeten maken voor zijn CIOS-stage.