IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Congres "Het coachen van jeugd" in Heerenveen

11-4-2010

Op vrijdag 21 mei 2010 organiseert NLcoach, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, SPORT fryslan, SportDrenthe en Topsport Steunpunt Noord het congres "Het coachen van jeugd".
Het congres vindt plaats in het CIOS in Heerenveen en zal van 16.00 - 20.30 uur duren.

De trainer/coach speelt een belangrijke rol in de begeleiding van jeugdsporters. Om de jeugd zo professioneel mogelijk te begeleiden dien je als trainer/coach verstand te hebben van verschillende aspecten zoals, techniek/ tactiek, fysiek, mentaal etc. Daarnaast dien je als trainer/coach rekening te houden met de leeftijdsfase waarin jouw sporter(s)/team(s) zich bevind(en). Welke rol heb je als trainer/coach gelet op de leeftijdsfasen en welke benadering past daarbij? Hoe ga je om met fysieke aspecten en welke vaardigheden heb je nodig om je jeugdsporter(s)/jeugdteam(s) mentaal te coachen? Welke trainingsmethoden zijn er en welke methode gebruik je gelet op de diverse leeftijdsfasen? Tijdens het congres "Het coachen van jeugd" zal antwoord gegeven worden op deze vraagstukken.

Het programma
In het plenaire gedeelte komt Wopke de Vegt (bondscoach KNSB) aan het woord. Hij geeft een presentatie over de rol die je als trainer/coach speelt in de begeleiding van jeugdsporter(s)/jeugdteam(s).
Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vijf workshops. De workshops worden interactief ingestoken en er is ruimte voor vragen en discussie.

Er worden veel handvatten aangereikt die je, als trainer/coach, kan gebruiken in de begeleiding van je jeugdsporter(s)/jeugdteam(s). De onderwerpen die tijdens de workshops aan bod komen zijn:

  • Fysieke belasting van jeugdsporters in diverse leeftijdsfasen
    (door Peter Kolder, coach Jong Oranje KNSB).
  • Trainingsmethodieken/-technieken
    (door Aad Zwaan,voormalig bondscoach rolstoeltennis).
  • De combinatiefunctionaris in de praktijk 
    (door André de Jeu, landelijk projectleider Impuls brede scholen, sport en cultuur). 
  • Planning/periodisering
    (door Marianne Vlasveld, inspanningsfysiologe, trainster en voormalig Wereldkampioene wintertriathlon).
  • Het mentaal coachen van jeugdsporters
    (door Mark Schuls, sportpsycholoog VSPN®, Mental Training & Coaching Centre).

Voor meer informatie over de workshops zie www.knhb.nl