header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg

Veslag Trimhockey - Lemmer

23-4-2010

En het trimteam reisde voor een nieuwe competitieavond af naar Lemmer. Daar werden we ontvangen in het kleine en knusse clubgebouwtje. De eerste wedstrijd mochten we meteen aan de slag tegen thuisspelers Lemmer, die zich helaas vergist hadden en hun veteranenteam hadden opgesteld. Alleen achterin waren voor de kruimeltjes twee dames opgesteld, waarmee Lemmer dacht te voldoen aan het idee dat dit een mixed trimcompetitie is. Het tempo was voor sommigen onder ons niet bij te benen en het krachtenveld op zijn zachtst gezegd ongelijk. Bij balbezit speelde Sneek niet altijd even handig en werd de bal eenvoudig onderschept door de Lemsters. Sneek raakte zwaar in het defensief. De Sneker voorhoede, geheel bestaande uit dames (Titia, Jacolien, Monique en Yvonne), verdween achter een stevige blauwe muur van kerels.  Kortom, Sneek kreeg klop en alleen het goed geoliede achterveld met Gertin, Joris, Pierre en Isabelle kon voorkomen dat de schade erger werd dan 3-0. De Lemsters waren zelf overigens zeer tevreden met hun overwinning en mannelijk over(ge)wicht.

 

Tijdens de tweede wedstrijd (Lemmer-Leeuwarden) mochten we onze wonden likken in het clubhuis. Na enige tactische besprekingen vatten we weer moed, want technisch kon er wel wat verbeterd worden. Per slot van rekening, enkele van deze zelfde trimhockeyers speelde een woensdag eerder toch de Sneker herenveteranen tegen elkaar uit en wonnen glansrijk een trainingspartijtje. Door overmatig gebruik van de waterkoker werd doorspelen echter twijfelachtig, toen na een kwartier alle stroom, ook die van het veld, eraf ging en Lemmer en Leeuwarden wat beteuterd de stick lieten zakken. Wat zo’n klein elektrisch apparaat al niet teweeg kan brengen. Laten we hopen dat dit bij Schiphol beter geregeld is.

 

Leeuwarden en Lemmer speelde de wedstrijd na het omzetten van de aardlekschakelaar evengoed uit, eindscore varieerde van 0-0, tot 1-0 en 2-0 voor Lemmer (zou Lemmer in het duister van de kortsluiting hebben doorgespeeld?), waarbij het over het algemeen niet heel sterke Leeuwarden zich goed hield tegenover Lemmer. Zij konden de combinaties wel vinden en speelden regelmatig over de rechterflank een aanvallend spel.

 

Sneek en Leeuwarden waren daarna ook aan elkaar gewaagd en een prima 3e partij volgde. Leeuwarden scoorde maar dit punt werd ingetrokken omdat er op de goal was geslagen. Een beslissing waar niet iedereen zich in kon vinden, we bevinden ons per slot van rekening niet bij de mini’s. Bovendien is de gemeente Lemmer wekelijks zo kwistig met zand aan het strooien op het kunstgrasveld van Lemmer dat de bal ook bij een slag niet vooruit te branden was. Indien komende winter weer een tekort aan strooizout ontstaat, dan heeft de gemeente nog een comfortabele buffer strooizand, verstopt op het veld van de hockeyvereniging. Het gevolg van al dat zand was dat de bal na een flinke mep zo snel vertraagde dat het optisch bedrog leek, en deze wedstrijden ook gebruikt konden worden voor de opnames van de nieuwste Matrix-film. Dit neemt niet weg dat er door Sneek goed overgespeeld werd, lange klappen en mooie korte lijnen volgden elkaar af en de voorhoede werd dit keer wel bereikt. Ze konden weliswaar geen punt maken, met als anticlimax een mooie push van Peter tegen de paal. Het middenveld met Ben, Maarten, Femke en ondergetekende kon zijn functie optimaal vervullen als pindakaas tussen twee bammetjes. Tevreden over het prettige spel, maar helaas met een eindstand 0-0, konden we aan bier en sushi beginnen om deze enerverende avond nog eens rustig door te nemen.