IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg header.jpg

JHT / HT2 cursus

30-5-2010
Het technisch kader (trainers/coaches) in het noorden is dun gezaaid. Elk jaar is het weer een hele klus om voldoende trainers te vinden voor alle teams. Daarom willen we als TC binnen onze eigen vereniging trainers en coaches gaan opleiden. (ouders, jeugdleden, senioren).
 
Als het goed is, start nog voor de zomer een JHT-trainingsmodule-cursus in Heerenveen. JHT staat voor Jeugd Hockey Trainer en kent een module training geven en een module coachen. De JHT-cursus omvat 10 avonden van 3 uur met een aanwezigheidsplicht van 80% en wordt afgesloten met een praktijkexamen.
 
Wanneer je interesse hebt, kun je dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar [email protected]
 
Bij veel animo kunnen we er ook voor kiezen om direct na de zomer een HT2-cursus te organiseren op onze eigen vereniging. De HT2-cursus vervangt de JHT cursus en omvat zowel coaching als training geven. Het bestaat uit 9 cursusavonden van 3 uur. Tijdens de cursus geef je training in de praktijk aan een jeugdteam. Deze trainingen + de opdrachten tijdens de cursus worden gebundeld in een portfolio. Als de portfolio als voldoende wordt beoordeeld door de KNHB, ben je in het bezit van het HT2-diploma.
 
Zowel voor de JHT als de HT2 geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Om het uiteindelijke diploma in bezit te krijgen, moet je in het bezit zijn van een geldige scheidsrechterskaart. Voor meer info over JHT en/of  HT-2 kijk op de KNHB-site.