IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

MEIDEN 6E3 WINNEN DE CUP

8-6-2010
Nieuwsafbeelding

Het hele jaar stond zaterdag 5 juni al in hun agenda aangekruist. Na een seizoen met tientallen trainingen waarbij elke keer weer tot de bodem werd gegaan en vele wedstrijden waarin uitvoerig werd geëxperimenteerd met de opstelling stonden de meiden 6E3 messcherp op het veld voor hun eerste wedstrijd van het slottoernooi in Hoogeveen. De competitiewedstrijden werden beschouwd als oefenpotjes immers er werd geen stand bijgehouden en dus viel er ook niets te winnen. De enige hoofdprijs die er dit seizoen te behalen viel werd op dit toernooi uitgereikt.

De circusmuzikanten werden door aanvallend spel weggespeeld met 4-1. Fleur haalde haar knie tot op het bot open maar wilde niet van opgeven weten terwijl Ilse voortdurend een plaag was voor de verdediging van de tegenstander met weergaloze aktie’s voor het doel. De kop was er nu af. De ergste zenuwen waren verdwenen.

De tweede wedstrijd werden de goochelaars nonchalant opzij gezet met 6-0. Het indrukwekkende loopvermogen van Hanna maakte veel indruk. Aan niets was meer te zien dat ze de vorige nacht nauwelijks had geslapen. Vol bewondering was het publiek ook over de subtiele passjes waarmee Mirthe keer op keer de spitsen vrij zette voor de keeper. Het was een wonder dat de score onder de 10 bleef.

Inmiddels was het team uitgegroeid tot een van de favorieten van het toernooi en bij aanvang van de derde wedstrijd bleek wat deze rol inhield. De paarden verschenen tot aan de tanden gewapend aan de start en wilden minstens een gelijkspel aan de wedstrijd overhouden. Ook kon de hitte wel eens zijn tol gaan eisen zo op het midden van de dag.

Het zou echter de wedstrijd worden van Eva en Sabijn. De eerste door haar killers instinkt voor het doel na 2 perfect uitgevoerde counters, de tweede door het hermetisch in het slot gooien van de verdediging bij een 2-0 voorsprong. Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld.

Toen kwam de laatste wedstrijd. Nu moest het gebeuren. Hier was het hele seizoen op afgesteld. De vuurvreters hadden in eerdere wedstrijden laten zien dat ze garant stonden voor een spannende krachtmeting. Ondanks het feit dat ze ook op andere posities van grote waarde was geweest dit toernooi offerde Evi zich moeiteloos op voor het teambelang en trok toch nog een keer de keeperspullen aan. De opdracht was niet alleen om de wedstrijd te winnen maar ook met zoveel mogelijk doelpunten verschil. De eerste aanvallen werden geleid door Rinske die met haar rushes langs de zijlijn de tegenstander tot wanhoop dreef. Al snel was het 2-0 voor de 6E3 meiden. Dit was echter nog niet voldoende. Gedurende een tiental minuten stierven vele mooie aanvallen in schoonheid. Er sloop enige onzekerheid in het team. Zou de missie toch nog mislukken ? Gelukkig stond op dat moment Charlotte op die met een enorme geestdrift en een niet ophoudende peptalk naar haar medespelers, de coaches en de scheidsrechters nieuw elan bracht in het team.

Nu bleek pas echt wat een ongelooflijk uithoudingsvermogen de meiden van 6E3 gedurende het seizoen hadden opgebouwd. In een zinderende slotfase werden de vuurvreters alsnog volledig overklast. De einduitslag was 5-1.

Daarna begon het lange wachten op de prijsuitreiking. Toen bleek dat de beker was gewonnen was de ontlading groot. Huilend van geluk vielen de meiden elkaar in de armen. Hun droom was werkelijkheid geworden hier hadden ze het allemaal voor gedaan. Dolgelukkig liepen ze hun ereronde en lieten zich van alle kanten fotograferen. Voor sommigen was het het mooiste moment van hun leven.

 

Meiden, van harte gefeliciteerd. We zijn enorm trots op jullie.

Een hele mooie vakantie gewenst en tot het volgende seizoen

Joost, Marloes en Paul



Reacties

Nancy van den Bosch
Gefeliciteerd Meiden!!! Wat een mooie prestatie.
Janine Eijer
Geweldig gedaan meiden, gefeliciteerd!
Casper Smit
Petje af ook voor zowel de meiden als voor de schrijver. Mooi geschreven!

Reageer op het nieuws