header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg

Kennismaking met clubmanager Luuk van Dam

14-3-2012
Nieuwsafbeelding

Sinds de ALV oktober vorig jaar zijn we een zoektocht gestart naar een centraal aanspreekpunt die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen onze club; een clubmanager. Die hebben we gevonden! Vanaf de start van het nieuwe veldseizoen hebben we een clubmanager: Luuk van Dam.  

Wie is Luuk van Dam?

Luuk woont  sinds 2006 samen met zijn vrouw in een stadsboerderij in IJlst. Hij is zelf oud-hockeyer en is getrouwd met Monique, bij SMHC spelend in veteranen C (trimhockey).

Hoe kwam je bij ons?

Ik kwam wel eens bij SMHC. Toen de vacature gesteld werd , wezen anderen mij erop: "is dat niet iets voor jou?” Deze functie past wel in mijn straatje. Ik heb interesse in de sport, heb zelf lang gehockeyd en ik heb er nu de tijd voor, sinds ik ben gestopt met werken.

Hoe omschrijf jij je werkzaamheden

Ik ben de volgende kernpunten met het bestuur overeengekomen:

 

  • ·        Velddiensten
  • ·        (Coördinatie van) onderhoud aan velden en clubhuis
  • ·        Betrekken van leden bij de activiteiten van de club
  • ·        Samenwerken met de wedstrijdsecretaris en diverse commissies

 

Wanneer we de betrokkenheid van leden kunnen vergroten, kan iedereen met veel plezier zijn sportieve hobby uitoefenen. Daarin moeten leden gefaciliteerd worden en soms ook op worden aangesproken.

Nu SMHC een tweede veld plus een nieuw clubgebouw krijgt, verwachten we op termijn een groei in leden. Ik zet me ervoor in dat we daar dan klaar voor zijn. Door onze vrijwilligersorganisatie zo op te zetten dat iedereen met plezier kan hockeyen en een steentje bijdraagt en de onderlinge communicatie wordt geoptimaliseerd. 

Wat zijn jouw prioriteiten voor de komende tijd

Mijn eerste prioriteit is de zaterdagen soepel te laten verlopen; denk hierbij aan de velddiensten, barbezetting, scheidsrechters, begeleiders noem maar op. Een hele uitdaging met zoveel jeugdteams! Zeker nu het tweede veld nog niet gereed is, is planning van de wedstrijden een grote klus en ik zie erop toe dat, op basis van gedegen voorbereidingen van vele vrijwilligers, zowel het eerste maar ook het laatste team zonder vertraging kan starten.

 

Als andere prioriteit zie ik het verbeteren van de informatiestroom en contacten tussen de commissies. Er zijn veel mensen die zich inzetten voor SMHC en door de onderlinge informatie-uitwisseling te stroomlijnen levert dezelfde inspanning meer resultaat op. En da’s dan mooi meegenomen.

Wanneer komen we je tegen?

Ik zal de komende tijd veel op de club aanwezig zijn. Doordeweek vaak tijdens de trainingen en op zaterdag tijdens de jeugdwedstrijden. "Zo hoor ik het beste wat er speelt; wat gaat er goed en wat kan er beter. Door actief in te spelen op zaken die niet goed lopen krijgen we er meer grip op en beleven we meer plezier aan het beoefenen van onze hobby hockey! "

We zullen de komende tijd op regelmatige basis  van Luuk vernemen wat er allemaal gebeurt binnen SMHC!



Gerelateerd nieuws