IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

SMHC zoekt een nieuwe voorzitter

16-7-2012
Nieuwsafbeelding

Inleiding

Hockey is een van de snels groeiende sporten in Nederland. Dit is ook te merken bij SMHC (Sneker Mixed Hockeyclub), de hockeyclub voor Zuidwest Friesland. Al jaren groeit de club gestaag, er zijn nu ongeveer 450 actieve leden. In juni 2012 is een tweede veld in gebruik genomen, waardoor de club in de toekomst nog verder kan groeien. Naar verwachting zal in 2013 een nieuw clubhuis in gebruik genomen worden. Kortom, de faciliteiten van de club zijn (bijna) klaar voor de toekomst.

En nu is SMHC op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ton Plomp, de huidige voorzitter, heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. Ben jij, of ken jij iemand (in je netwerk) die belangstelling heeft om onze nieuwe voorzitter te worden? Meer informatie bij Ton Plomp, of Arnold de Jong, bestuurslid HRM. Klik hier voor meer informatie en de vacature.

Functiebeschrijving

SMHC is op zoek naar een voorzitter die een visie heeft op – en leiding gaat geven aan de verdere ontwikkeling van de club, zowel op sportief als organisatorisch gebied. De voorzitter wordt hierbij ondersteund door de overige leden van het bestuur en verschillende commissies. Daarnaast is er een clubmanager actief die vorm geeft aan de dagelijkse gang van zaken binnen de club.

De voorzitter is gezichtsbepalend voor de club, geeft leiding aan de maandelijkse bestuursvergadering, is voorzitter van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en is eerste afgevaardigde voor de districtsvergaderingen van de KNHB. Daarnaast is de voorzitter lid van de tuchtcommissie en aanspreekpunt voor de vrijwilligerscommissie, de communicatiecommissie en de jeugdcommissie.

Verder is de voorzitter de eerst aangewezene om de externe contacten te onderhouden met ondermeer de media en de gemeente.

Tot slot is de voorzitter, met de overige leden van het bestuur, aanwezig bij relevante interne bijeenkomsten zoals toernooien, de seizoensafsluiting en de vrijwilligersdag.

Onze ideale voorzitter:

- Geeft richting aan de ontwikkelingen binnen de club

- Heeft affiniteit met hockey, hockeyervaring is een pre;

- Beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

- Is een uitstekend netwerker;

- Wil menig uurtje in ‘zijn’ club steken;

- Begrijpt de uitdagingen van een vrijwilligersorganisatie.

Wij bieden:

- Een groeiende club met veel potentieel;

- Onvergetelijke momenten bij het hockeyveld;

- Enthousiaste vrijwilligers met ideeën;

- Een prachtig netwerk.

Meer informatie

- Ton Plomp, de huidige voorzitter: [email protected] / 06-22376181

- Arnold de Jong, bestuurslid HRM: [email protected] / 06-54730216

- Beleidsdocumenten op aanvraag via Arnold de Jong

Sollicitaties

- Voor 01 oktober 2012 naar Arnold de Jong, [email protected]

Tot slot

- De voorzitter wordt benoemd door de Algemene Ledenvergadering



Gerelateerd nieuws